• 10/02/2021
  • admin
  • 0

Sănătatea minții reprezintă șansa vieții și a fericirii

„Trăim vremuri grele” nu mai este doar o vorbă aruncată în vânt. Este realitatea care ne obsedează zi de zi, este ceea ce numim „nu îmi vine să cred că trăiesc în asemenea vremuri, îmi vreau viața înapoi așa cum a fost ea înainte de pandemie”. Aud asta zi de zi de la colegi, prieteni, familie, de la pacienți, de la părinți de copii înfricoșați de ceea ce li s-ar putea întâmpla dacă vor contacta virusul Covid-19. Fiecare familie din jurul meu, mai mult sau mai puțin conștientă de posibilitatea ca cineva din familie să fie vreodată infectat, ca mai apoi să fie în pericol întreaga familie, trăiește cu frica zilei de mâine, trăiește scufundată în sentimentul de incertitudine care ne bântuie zi și noapte. Și dacă până acum grija zilei de mâine o reprezenta problema financiară, acum grija zilei de mâine este înzecită și depășită de grija sănătății tale și a familiei astăzi și maine și mult timp de acum încolo.

Simt că vreau să dau speranță de mai bine, simt că vreau să ajut să depășim momentul, dar sunt om și realismul ce mă caracterizează mă lasă să ajut pe alții, dar mă ține trează. Sunt fericită că ajut dar sunt tristă pentru că știu că va dura mai mult decât ne așteptam. Am știut încă din prima clipă că nimic nu va mai fi la fel ca înainte mult timp dar nu am știut că va urma un val de suferință în multe familii unde au dispărut oameni dragi din cauza acestui virus. Poate că mulți au aflat abia acum ce înseamnă cu adevărat o tragedie, abia acum au conștientizat acest lucru. Mă uit în jurul meu, de multe ori mă simt neajutorată și sunt alături de toți cu sufletul și cu mintea.

Sănătatea minții reprezintă șansa vieții și a fericirii

Dar nu este totul pierdut. Știu acest lucru la fel de bine cum am știut și alte lucruri. Prin puterea omului, puterea interioară ce ne-a fost dată și de care de multe ori nu conștientizăm că o avem vom putea depăși momentul. Nu sunt doar vorbe. Mintea umană este capabilă să dicteze sensul vieții pe care ne-o dorim. Din experiența vieții mele vă împărtășesc acest minunat lucru. Păstrați-vă mintea sănătoasă! Nu vă lăsați doborâți de tristețe și deznădejde, singuri ne putem ajuta prin gândire pozitivă, prin speranța uimitoare pe care o putem avea dacă ne-o dorim cu adevărat. Trebuie să ne impunem să luăm decizii corecte, trebuie să ne impunem că ajutorul nostru va conta, trebuie să avem încredere că milioane de oameni ne sunt alături, trebuie să ne impunem să credem că vom reuși, trebuie să ne impunem că mâine va fi mai bine. Dacă ne impunem și credem cu tot sufletul, așa va fi.

Un zâmbet de copil cât o mie de cuvinte și un răsărit mirific la malul mării reprezintă două din multe alte motive pentru care trebuie să credem ca vom reuși.

Va fi un răsărit frumos pentru fiecare dintre noi, dar trebuie să ajutăm să apară cât mai repede cu putință.